Navigace

Obsah

 

STRÁVNÍCI, kteří se budou chtít znovu stravovat ve školním roce 2019/2020 ve školní jídelně od 2. září 2019, se musí znovu přihlásit ke stravování!

 

  • Telefonicky: 373 322 434
  • Mailem: jidelna.zsplasy@seznam.cz

 

Přítomni budeme od 26. 8. 2019. Poté můžete nahlásit, od kterého dne budete chtít přihlásit.

Školní jídelna ZŠ Plasy

 


 

Konzultační hodiny

     Konzultační hodiny speciální pedagožky Mgr. Jany Ježkové jsou každou středu od 14:00 do 15:30. Konzultace je možné si domluvit na telefonních číslech 733 745 849 a 603 152 427.

 

Stránka

  • 1

Archiv

Soutěž Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování


4Soutěž
Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování

    Naše školní jídelna ZŠ PLASY opět postoupila do této celorepublikové soutěže.

     Nejprve jsme se přihlásili do korespondenčního kola (109 přihlášených), ze kterého jsme postoupili do finále mezi 10 nejlepších školních jídelen z České republiky.

    Finále se konalo dne 27. - 28. srpna 2019 v příjemných prostorách Makro akademie v Praze Stodůlkách.

Soutěžilo se v kategoriích:4

  • nejlepší pokrm pro seniory 70+ 
  • nejlepší racionální pokrm
  • nejlepší moderní bezmasý pokrm
  • nejatraktivnější pokrm ve ŠŠ
  • nejchutnější pokrm v ZŠ
  • nejchutnější svačinky v MŠ

    Naše školní jídelna se zúčastnila finále v kategorii nejlepší bezmasý pokrm a obsadila 4. místo.

1. místo - Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem
Pokrm: Adzuki fazole s pečenou zeleninou a basmati rýží

2. místo - Rehabilitační ústav Hostinné
Pokrm: Pohankovo-špenátová placka plněná luštěninovou směsí, salát s rajčátkem

3. místo – Mateřská škola,Praha8, Na Korábě
Pokrm: Hamburger z červené řepy, dressing z kozího sýru, domácí bulka

4. místo – Základní škola Plasy
Pokrm: Hamburger ze špaldové mouky s vaječnou omeletou, tatarkou z červené čočky a čerstvou zeleninou

4     Soutěž vyhlásila Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Stejně jako v loňském roce se soutěž nezaměřovala pouze na školní stravování. Kromě soutěžících z mateřských, základních nebo středních škol se mohli přihlásit i další kuchaři pracující například v závodních jídelnách, nemocnicích či domovech pro seniory.

   Úroveň vaření v řadě zařízení hromadného stravování byla dlouho přehlíženým tématem a až nedávno se začala dostávat do centra zájmu. Už dávno neplatí, že tento typ stravování musí nutně mít nízkou kvalitu.

   Výkony soutěžících posuzovala porota složená z odborníků na výživu a stravování a zástupců AKC ČR. Záštitu nad soutěží převzal Vít Šimral radní Hlavního města Prahy společně s ministrem zdravotnictví ČR Adamem Vojtěchem.

ŠKOLNÍ JÍDELNA ZŠ PLASY

4

 


4. 9. 2019 Zobrazit méně
Archiv

Stránka

  • 1